Välj filter
Med anmärkning
Bara helglån
Löptid längre än 1 år
Visa fler filter
1 000 - 40 000 kr
UtbetalningstiderVardagar kl 09-17
Helger kl 11-18
Direktutbetalning tillNordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Utnyttjad kredit om 25000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
1 000 - 20 000 kr
UtbetalningstiderVardagar kl 8.30-17
Lördag 10:00-16:00
Direktutbetalning tillNordea
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Lån på 8500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, ger nominell rörlig årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan att betala är 263,43%. Den totala summan att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16971 kr.
Högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Att ansöka om smslån på helgen

Smslån, snabblån, mobillån och minilån är olika namn men har samma betydelse. Det är oftast ett mindre lån som det går att ansöka om på nätet samtidigt som pengarna betalas ut fort. Det vanligaste namnet som brukar användas är smslån, brukar oftast utföras utan UC och är på belopp mindre än 50 000 kr. Ibland kan du behöva pengar snabbt och vill ha pengarna utbetalda även på helgen. Flera långivare förstår detta och erbjuder därför utbetalning av lån också på helger. De brukar då utföra en så kallad direkt-utbetalning och pengarna finns på ditt konto direkt, även om det är helg.

Kontokrediter med helgutbetalning

Det finns en annan form av lån som kallas för kontokredit. Det innebär att du ansöker om det belopp du vill låna men bestämmer sedan själv hur mycket av detta belopp som du vill ta ut. Man skulle kunna säga att det är som ett kreditkort fast online. Det finns långivare erbjuder den här sortens lån och betalar ut pengarna även om det är helg.

Hur gör man för att få smslån på helgen?

Om du vill ha ett smslån på helgen är det viktigt att välja en långivare som erbjuder smslån med helgutbetalning. Det är också viktigt att kolla upp så långivaren har samma bank som du och att de har öppet, för att det ska gå att låna just på kvällen eller helgen. Det kan också vara bra att ansöka om lånet minst 30 minuter innan de stänger eftersom ansökan ska godkännas och sedan betalas ut. Många gånger kan det gå så snabbt som 15 minuter att få smslånet utbetalt. Om ansökan blir godkänd behöver du signera avtalet med hjälp av BankID och sedan överför kreditbolaget pengarna direkt till ditt konto.

För- och nackdelar med smslån med direktutbetalning

Oftast används smslån för att en oväntad utgift har dykt upp. Det kan också vara för att en räkning behöver betalas omgående. Det finns både för- och nackdelar med smslån med direktutbetalning.

Fördelarna med smslån är följande: 

  • Det är enkelt att skicka en ansökan
  • Oftast tar långivare inte någon UC
  • Snabba utbetalningar som även kan ske på helger
  • Lösa nödsituationer eller oväntade utgifter

I de flesta fall är det väldigt enkelt att ansöka om ett smslån. Det går snabbt att ansöka via dator, mobil eller surfplatta och det tar bara några minuter att få svar på sin ansökan. Om ansökan blir godkänd betalas pengarna ut direkt och du har de på ditt konto antingen samma dag eller dagen efter. Om långivaren erbjuder helgutbetalning kan du även få pengarna på kontot på en lördag eller söndag.

En stor fördel är också att en UC undviks. UC är en slags kreditupplysning och när det gäller ett smslån tar ofta långivaren en kreditupplysning via Bisnode eller Creditsafe istället. Mer information om hur man kan låna pengar snabbt utan UC finner du här: hittalån.se/utbetalning-direkt/lana-pengar-snabbt.
Har du hamnat i en nödsituation eller fått någon oväntad utgift finns det stora fördelar med ett smslån med direktutbetalning.

Nackdelar med ett smslån är: 

  • Du är inte anonym när du ansöker om ett snabblån
  • Det brukar vara hög, effektiv ränta på den här typen av lån
  • Vanligtvis är det kort återbetalningstid
  • Om du inte betalar tillbaka i tid kan det bli dyrt

När du ansöker om ett smslån med snabb utbetalning behöver du identifiera dig. Vanligtvis sker detta med hjälp av BankID, sms eller Instantor. Detta innebär att du inte är anonym när du ansöker om lånet. Den här typen av lån är inte bara snabba att betalas ut utan det är ofta också en kort återbetalningstid vilket innebär att du måste betala tillbaka lånet relativt snabbt. De har vanligtvis också en hög effektiv ränta. Det kan innebära att lånet kan bli dyrare än du har tänkt dig och det är viktigt att betala tillbaka det i tid. Annars kan det bli väldigt dyrt i längden.

Adam Persson

Artikelförfattare

Mitt namn är Adam Persson och jag arbetar som finansiell rådgivare. Jag har skrivit om lån och privatekonomi sen 2012. Min expertis ligger inom konsumtionslån, räntor, kreditvärdering och låneavtal bland annat. Studerade Ekonomprogrammet på Linnéuniversitetet och förutom mitt intresse inom ekonomi så tycker jag även om vandring.

Hittalån.se

Vi är stödjer nu co2 neutral projektet!