Välj filter
Med anmärkning
Bara helglån
Löptid längre än 1 år
Visa fler filter
Belopp2 000 - 500 000 kr
Löptider1 - 15 år
KreditupplysningUC
Mer info   Ansök »
Belopp25 000 - 500 000 kr
Löptider2 - 12 år
KreditupplysningUC
Mer info   Ansök »
Belopp2 000 - 200 000 kr
Löptider2 - 15 år
KreditupplysningUC
Mer info   Ansök »

Snabblån trots betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden

Det finns de som söker efter snabblån trots betalningsanmärkning och skulder. Om du har testat att göra det, så vet du säkert med dig att det kan vara svårt att få ett sms lån trots Kronofogden. Idag finns det förvisso ett antal långivare som kan acceptera att du har en eller ett par betalningsanmärkningar. Men finns det ett skuldsaldo med i bilden så säger de flesta nej. Det beror på att risken blir allt för hög för dem så väl som att de inte vill försätta dig i en situation där du skuldsätter dig ytterligare. Det är dessutom olagligt enligt Konsumentkreditlagen att medföra ytterligare skuldsättning hos en låntagare.

Omstartslån för att betala skulder hos Kronofogden

Du som vill låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden har du ett alternativ. Det är att ansöka om ett så kallat omstartslån. Detta lån ska användas för att helt rensa alla dina skulder hos Kronofogden. En fördel med detta lån är att du får vägledning längs hela vägen av en handläggare. Det gör även att du slipper ansöka om skuldsanering, som annars är ett alternativ för den som har stora skulder till Kronofogden. Det finns idag ett par långivare som erbjuder omstartslån. En del kan erbjuda detta utan att du har någon form av säkerhet mer än din inkomst. Andra vill att du ska kunna lämna säkerhet i form av bostad eller ett föremål.

Steg för steg-process:

  • Ansök om omstartslån hos en av aktörerna
  • Tillsammans med en personlig handläggare hos dem går ni sedan igenom gemensamt alla skulder. Det kommer göras en UC på dig och du bör vara totalt ärlig med hur din ekonomi ser ut
  • Ge långivaren uppgifter om dina andra lån och skulder, så som inbetalningsuppgifter med mera. Det så att de betala skulderna direkt till dem du är skyldig
  • När alla skulder betalats av, så har du bara en skuld och en faktura att hålla reda på

Ett omstartslån är alltså ett alternativ för dig som vill starta om och börja från början. Det är något hårdare krav på ett sådant lån, men det kan förbättra din ekonomi avsevärt.

Pantlån

Sms lån trots Kronofogden finns alltså inte, men det finns ett sätt att låna på som tillåter dig att använda pengarna till vad du vill. Det är ett så kallat pantlån. Du pantsätter helt enkelt ett föremål och får låna pengar på det viset. Sedan är det upp till dig om du vill lösa tillbaka panten. Guld är till exempel enkelt att pantsätta.

Förbättra dina chanser till lån med medsökande om du har aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Det är alltid bättre att ha en medsökande till ditt lån, oavsett om det är ett omstartslån eller andra lån oavsett om ska låna 14000 kr eller ett större lån på 75000 kr. Det ger oftare ett ja från långivaren samt bättre ränta. Det eftersom det blir en större säkerhet för långivaren när det finns två inkomster med i bilden.

Vad innebär skuldsanering? Ett alternativ till att låna pengar

Lite av en sista utväg för dig som har stora skulder och inte kan få ett lån är att ansöka om skuldsanering. Det ansöker du om hos Kronofogden. Det brukar vara ett måste att du har så stora skulder att du inte kan betala av dem inom en överskådlig tid. Mer information om detta kan du få av kommunens budget-och skuldrådgivare eller hos Kronofogden.

Adam Persson

Artikelförfattare

Mitt namn är Adam Persson och jag arbetar på heltid som skribent inom lånebranschen. Jag har 7 års erfarenhet av att skriva om lån och privatekonomi, vilket innebär att jag har all know-how som behövs. Jag studerade Ekonomprogrammet på Linnéuniversitetet och förutom mitt intresse inom ekonomi så tycker jag även om vandring.

Om oss »

Hittalån.se
Anslutningen är skyddad med

Vi är stödjer nu co2 neutral projektet!