Filter

Med anmärkning
Bara helglån
Löptid längre än 1 år
Visa fler filter

Högkostnadskredit = Högkostnadskredit

Högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Högkostnadskredit
1 000 - 45 000 kr
Löptider1 - 46 månader
KreditupplysningCreditsafe
Mer info   Ansök »
Högkostnadskredit
1 000 - 20 000 kr
Löptider1 månad - Löpande
KreditupplysningCreditsafe
Mer info   Ansök »
3 000 - 20 000 kr
Löptider1 - 5 år
KreditupplysningBisnode
Mer info   Ansök »
Högkostnadskredit
2 000 - 30 000 kr
Löptider1 månad - Löpande
KreditupplysningBisnode
Mer info   Ansök »
10 000 - 50 000 kr
Löptider1 - 10 år
KreditupplysningBisnode
Mer info   Ansök »
2 000 - 50 000 kr
Löptider15 dagar - 6 år
KreditupplysningBisnode
Mer info   Ansök »
Högkostnadskredit
1 000 - 10 000 kr
Löptider1 - 3 månader
KreditupplysningCreditsafe
Mer info   Ansök »
Högkostnadskredit
2 000 - 5 000 kr
Löptider1 månad
KreditupplysningBisnode
Mer info   Ansök »
10 000 - 30 000 kr
Löptider1 - 5 år
KreditupplysningBisnode
Mer info   Ansök »
5 000 - 40 000 kr
Löptider1 - 5 år
KreditupplysningBisnode
Mer info   Ansök »

Alternativ – Högre belopp med UC

Här listar vi de som godkänner med många förfrågningar men som tar UC. Beloppen är högre, och dessa har mycket högre antal godkända lån än de flesta kreditgivarna. Källa Lånforum.se.

5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta2.95 - 29.95%
Mer info   Ansök »
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta2.95 - 26.05%
Mer info   Ansök »
10 000 - 100 000 kr
Löptider1 - 6 år
Ränta9.84 - 21.60%
Mer info   Ansök »

Fördelar med ett akutlån

Akutlån har flera fördelar som att det är enkelt att ansöka. På bara några minuter fyller du i en ansökan på mobilen eller datorn och kort efteråt får du svar. Många långivare använder inte UC för att genomföra kreditupplysningar vilket gör att det inte kommer att påverka ditt kreditbetyg. En annan stor fördel är att det ofta är snabba utbetalningar vilket gör att det kan vara till fördel att använda akutlån till att lösa nödsituationer eller undvika straffavgifter på andra fakturor. Fördelarna med ett akutlån är följande:

  • Enkelt att ansöka
  • Ofta ingen UC
  • Snabba utbetalningar
  • Undvika straffavgifter på andra räkningar
  • Lösa nödsituationer

Akutlån utan UC

Långivare är skyldig enligt svensk lag att alltid utföra en kreditupplysning vid ansökningar. När en kreditkontroll genomförs via UC skapas en förfrågan som sedan andra banker och långivare kan se. Har du för många förfrågningar kommer detta att dra ner ditt kreditbetyg och göra det svårare för dig att låna i framtiden. Förfrågningar stannar kvar hos UC under 1 års tid innan de försvinner. Av den här anledningen väljer många långivare att erbjuda akutlån utan UC. Istället för Upplysningscentralen använder de istället andra upplysningsföretag för att genomföra kreditkontrollen. Sveriges största och vanligaste är Creditsafe och Bisnode. Genom att använda dessa istället skapas det inga förfrågningar vilket gör att det inte kommer att skada ditt kreditbetyg. Om du vill jämföra olika akutlån är det akutlån utan UC som du vill satsa på. Förfrågningar hos UC skapas nämligen oavsett om du accepterar ett lån eller inte, utan bara för att du ansökte.

Går det att få ett akutlån med betalningsanmärkning?

Det är inte omöjligt att få ett akutlån med betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning får du när en räkning har förfallit, gått vidare till inkasso och slutligen går den vidare till Kronofogden. Oavsett när du betalar din skuld kommer betalningsanmärkningen stanna kvar under 3 års tid. Du kan få ett akutlån med betalningsanmärkning på samma sätt som du hade fått ett utan. Dock accepterar inga långivare att du har en aktiv skuld hos Kronofogden. Se också till att betala tillbaka lånet i tid för att inte få problem med ekonomin i framtiden.

Akutlån med direktutbetalning

Direktutbetalning av ett akutlån brukar vara själva definitionen av lånet – att det behövs akut. För att direktutbetalning ska kunna vara möjligt behöver långivaren först och främst erbjuda det. Sedan behöver du kunna identifiera dig och signera avtalet för lånet med hjälp av bankID, eller någon annan e-legitimation. Du behöver också använda samma bank som långivaren använder. Då kommer lånet in på ditt konto några minuter efter att ansökan har godkänts. Om du har någon annan bank än långivaren behöver du ansöka innan en viss tid på dagen, vanligtvis brukar det vara innan kl. 13. Då utför långivaren en direktöverföring vilket gör att pengarna kommer in på ditt konto senare under samma dag. Det finns idag långivare där man kan låna 13 000 kr eller låna så stora belopp som 90000 kr.

Att ta ett akutlån med helgutbetalning

Vissa långivare erbjuder också helgutbetalning och utbetalning på kvällar. Här gäller det att ansöka under långivarens öppettider på kvällen eller helgen. Det finns en del behov av att låna pengar på dessa tider och därför väljer vissa långivare att ha öppet. När det gäller helgutbetalning måste du använda samma bank som långivaren för att pengarna ska komma in direkt, annars kommer de under nästkommande dag. För helgutbetalning är det viktigt att boka av dessa punkter:

  • Långivaren har öppet under helgen
  • Att du ansöker under deras öppettider under helgen
  • Att du och långivaren har samma bank
  • Att långivaren erbjuder Trustly och använder det
  • Att du använder bankID för att signera avtalet
Adam Persson

Artikelförfattare

Mitt namn är Adam Persson och jag arbetar på heltid som skribent inom lånebranschen. Jag har 7 års erfarenhet av att skriva om lån och privatekonomi, vilket innebär att jag har all know-how som behövs. Jag studerade Ekonomprogrammet på Linnéuniversitetet och förutom mitt intresse inom ekonomi så tycker jag även om vandring.

Om oss »

Hittalån.se
Anslutningen är skyddad med

Vi är stödjer nu co2 neutral projektet!
Creeper