Välj filter
Med anmärkning
Bara helglån
Löptid längre än 1 år
Visa fler filter
10 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 15 år
Ränta4.70 - 33.75%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån 12 år. Eff. årsränta 6.98%. Lån på 200 000 kr kostar 2032 kr/månad (144 avbetalningar), totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 600000 kr, 20 års löptid, nominell ränta 7.95%, 0 kr i uppläggnings-/aviavgift, effektiva räntan 8.25%. Totalt belopp att betala: 1199997 kr. Månadskostnad: 5000 kr fördelat på 240 betalningstillfällen. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99%. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 310000 kr, 12 års löptid, nominell ränta 6.94%, 0 kr uppläggnings-/aviavgift: Effektiva ränta 7.17%. Totalt att betala: 457643 kr.

Hur jämför man olika lån till körkort?

Att jämföra olika lån för körkort kan vara komplicerat. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 1. Titta på räntan. En lägre ränta innebär lägre månadskostnader. Jämför också om räntan är fast eller rörlig.

 2. Kontrollera om du kommer bli godkänd för lånet genom en UC-kreditupplysning. Detta visar din kreditvärdighet.

 3. Undersök långivarens beviljandegrad. Vissa långivare är mer benägna att godkänna lån till personer med sämre ekonomi.

 4. Snabb utbetalning kan vara viktigt om du snart behöver pengarna. Jämför hur lång handläggningstiden är.

 5. Jämför lånebeloppet som erbjuds. Se till att det täcker dina utgifter för körkortet.

 6. Granska alla avgifter och kostnader, inte bara räntan. Detta påverkar den totala kostnaden.

 7. Välj en återbetalningstid som passar din ekonomi. Kortare löptid ger lägre räntekostnad.

 8. Om du har betalningsanmärkningar, jämför vilka långivare som erbjuder lån trots detta.

 9. Undersök om det rör sig om en högkostnadskredit. Dessa har extremt höga räntor och bör undvikas.

 10. Jämför processen för ansökan. En enkel e-legitimationsersökan är smidigast.

Genom att jämföra olika lån utifrån dessa parametrar kan du hitta det bästa och mest fördelaktiga lånet för ditt behov. Glöm inte att läsa långivarens kundomdömen för att bilda dig en uppfattning om deras service och professionalitet.

Vad bör man tänka på innan man tar ett lån till körkortet?

 1. SMS-lån, lån till körkort och andra snabblån med hög ränta kan verka lockande på grund av deras tillgänglighet och enkelhet att ansöka. Men det är viktigt att vara medveten om riskerna och noga överväga om lånet verkligen är nödvändigt innan du ansöker.

  Dessa lån har ofta mycket höga räntor och avgifter som snabbt kan leda till att skulden växer. Innan du ansöker, räkna noga på din betalningsförmåga och var säker på att du klarar månadskostnaderna för lånet.

 2. Gå igenom lånevillkoren noga så du förstår alla kostnader och konsekvenser om du inte kan betala i tid. Ofta finns det dolda avgifter i de finstilta villkoren. Missa inte att jämföra flera olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet.

  Kom ihåg att sms-lån och andra snabblån ska ses som en absolut sista utväg. Kontakta kommunens skuldrådgivare först för att undersöka andra alternativ. Ta inte lån för onödig konsumtion om du redan har skuldproblem.

 3. Innan du bestämmer dig är det viktigt att läsa på ordentligt om de olika lånetyperna. På sajter som Hallakonsument.se finns bra information och jämförelser.

  Sammanfattningsvis ska du tänka på följande nyckelpunkter innan du tar ett SMS-lån eller annat snabblån: Granska noga behovet av lånet, din betalningsförmåga, lånevillkoren och alla kostnader. Jämför olika långivare. Kontakta skuldrådgivare vid behov. Och läs på noga på oberoende konsumentsajter.

Hur kan jag få ett lån till körkort?

Du kan få ett lån till körkort genom att jämföra olika långivare och deras villkor. Ansök om ett körkortslån genom att ange beloppet du behöver och välja ett lämpligt alternativ från listan. Se till att du uppfyller kraven för lånet, såsom ålder, inkomst och eventuella andra specifika krav som långivaren har. Ansökan kan göras online och du kommer få svar inom några arbetsdagar. När lånet beviljas betalas beloppet ut på ditt bankkonto inom kort.

 • Jämför olika långivare och deras villkor
 • Ange beloppet du behöver och välj ett passande lån
 • Se till att du uppfyller kraven för lånet
 • Fyll i en ansökan online och få svar inom kort

Vad är skillnaden mellan lån till körkort med och utan UC?

Skillnaden mellan lån till körkort med och utan UC:
Lån till körkort med och utan UC skiljer sig främst i hur kreditupplysningen görs. När du ansöker om ett lån med UC görs en kreditupplysning hos UC för att bedöma din kreditvärdighet. Ett lån utan UC innebär att långivaren istället använder andra metoder för att bedöma din ekonomiska situation.

 • Lån med UC: Kreditupplysning görs hos UC för att bedöma din kreditvärdighet. Det kan påverka din kreditvärdighet om det görs många UC-förfrågningar inom kort tid.
 • Lån utan UC: Långivaren använder alternativa metoder för att bedöma din ekonomiska situation, vilket kan vara fördelaktigt om du redan har flera UC-förfrågningar eller vill undvika att påverka din kreditvärdighet.

Att välja mellan lån med eller utan UC beror på dina personliga omständigheter och hur du vill hantera din kreditvärdighet vid ansökningar om lån för att ta körkort. Det är viktigt att vara medveten om skillnaderna mellan de olika alternativen för att fatta ett informerat beslut när du ansöker om ett körkortslån.

Hur påverkar räntan mitt lån till körkort?

Räntan påverkar ditt lån till körkort genom att det påverkar den totala kostnaden för lånet. En högre ränta innebär att du kommer att betala mer pengar tillbaka över tid, medan en lägre ränta minskar den totala kostnaden. Det är därför viktigt att jämföra räntorna mellan olika långivare för att hitta det mest förmånliga alternativet för ditt körkortslån.

Vilka krav måste jag uppfylla för att få ett lån till körkort?

För att få ett lån till körkort måste du vanligtvis uppfylla följande krav:
– Du måste vara minst 18 år gammal.
– Du bör ha en fast inkomst för att kunna betala tillbaka lånet.
– För de flesta långivare krävs att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
– Vissa långivare kan även ha specifika krav på din årsinkomst eller din svenska medborgarskap för att bevilja lånet.

Kraven för ett körkortslån kan skilja sig åt mellan olika långivare, så det är viktigt att jämföra olika erbjudanden innan du ansöker om ett lån.

Vilka kreditupplysningar krävs för ett lån till körkort?

 • För att ansöka om ett lån till körkort krävs det vanligtvis att långivaren utför en kreditupplysning för att bedöma din ekonomiska situation.

En kreditupplysning kan omfatta information om din inkomst, eventuella betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Långivaren använder denna information för att bedöma din återbetalningsförmåga och risken med att bevilja dig ett lån till körkort.

Det är viktigt att se till att din ekonomi är i god ordning innan du ansöker om ett lån till körkort för att öka chanserna för att din ansökan godkänns.

Finansiering och användning av lån till körkort

Lån till körkort används ofta för att täcka de höga kostnaderna för körkortsutbildningen. Eftersom körkortskursen är dyr för många ungdomar så behöver de ta lån till körkortet för att ha råd att ta körkort. Andra orsaker till att ta lån till körkort är för att slippa belasta föräldrarnas ekonomi eller för att snabbare kunna ta körkort om man inte har tillräckligt sparat.

Sms-lån och snabblån används ofta i akuta situationer för att klara oväntade utgifter som uppstår, till exempel en trasig bil eller för att klara hyran om man blivit av med jobbet. Dessa lån har höga räntor så de rekommenderas endast vid akut behov och om lånesumman snabbt kan återbetalas.

Mindre lån som blancolån kan användas för att finansiera inköp som en begagnad bil, renovering av bostaden eller för att samla ihop och lösa dyra kreditkortsskulder till ett lån med lägre ränta. Större lån bör undvikas om återbetalningsförmågan är osäker.

Vilka är skillnaderna mellan lån till körkort och körkortslån utan UC?

Skillnaderna mellan lån till körkort och körkortslån utan UC ligger främst i hur kreditupplysningen görs. Lån till körkort innebär vanligtvis en traditionell kreditupplysning genom UC eller andra företag, medan körkortslån utan UC erbjuder möjligheten att få lån utan att en UC-upplysning görs. Detta kan vara fördelaktigt för de som vill undvika att deras kreditvärdighet påverkas eller redan har många förfrågningar. När det kommer till ansökningsprocessen och återbetalningstiden är dock liknande för båda typerna av lån. Det är viktigt att noggrant överväga sina alternativ och kraven för att hitta det bästa lånet för ens individuella behov och situation.

För lån till körkort:

 • Traditionell kreditupplysning genom UC eller andra företag

För körkortslån utan UC:

 • Möjlighet att få lån utan att en UC-upplysning görs
 • Fördelaktigt för de som vill undvika att deras kreditvärdighet påverkas

Det är viktigt att vara medveten om skillnaderna mellan de olika alternativen för att fatta det bästa beslutet när det kommer till att finansiera sitt körkort.

Adam Persson

Artikelförfattare

Mitt namn är Adam Persson och jag arbetar som finansiell rådgivare. Jag har skrivit om lån och privatekonomi sen 2012. Min expertis ligger inom konsumtionslån, räntor, kreditvärdering och låneavtal bland annat. Studerade Ekonomprogrammet på Linnéuniversitetet och förutom mitt intresse inom ekonomi så tycker jag även om vandring.

Hittalån.se

Vi är stödjer nu co2 neutral projektet!