Välj filter
Med anmärkning
Bara helglån
Löptid längre än 1 år
Visa fler filter
10 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 15 år
Ränta4.70 - 33.75%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån 12 år. Eff. årsränta 6.98%. Lån på 200 000 kr kostar 2032 kr/månad (144 avbetalningar), totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 600000 kr, 20 års löptid, nominell ränta 7.95%, 0 kr i uppläggnings-/aviavgift, effektiva räntan 8.25%. Totalt belopp att betala: 1199997 kr. Månadskostnad: 5000 kr fördelat på 240 betalningstillfällen. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99%. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 310000 kr, 12 års löptid, nominell ränta 6.94%, 0 kr uppläggnings-/aviavgift: Effektiva ränta 7.17%. Totalt att betala: 457643 kr.

Hur jämför man olika lån på 500 000 kr?

För att noggrant utvärdera och jämföra lån på 500 000 kronor bör du titta på kriterier som ränta, UC-kreditupplysning, beviljandegrad och hur snabb utbetalningen är.

Granska också:

 1. Lånebelopp som erbjuds
 2. Räntor och avgifter
 3. Återbetalningstider
 4. Möjlighet att få lån trots betalningsanmärkningar

Undersök vidare:

 1. Om det rör sig om en högkostnadskredit
 2. Processen för ansökan
 3. Långivarens rykte
 4. Kundomdömen på Lånforum och Trustpilot

Genom att utvärdera ovanstående kriterier kan du få en god bild av vilka lånalternativ som passar dig bäst. Jämför flera långivare för att hitta det bästa erbjudandet vad gäller ränta, avgifter och återbetalningstid. Kontrollera också att långivaren är seriös genom att läsa recensioner och undersöka dess rykte.

Om du har betalningsanmärkningar är det extra viktigt att jämföra villkoren hos olika långivare. Vissa erbjuder lån till höga räntor trots betalningsanmärkning medan andra kan neka dig lån. Genom att sätta dig in i villkoren och göra research kan du hitta det bästa lånet för din situation.

Hur kan jag låna 500 000 kr med låg ränta?

För att låna 500 000 kr med låg ränta är det viktigt att jämföra olika låneerbjudanden från olika banker för att hitta det mest fördelaktiga alternativet. Genom att välja en långivare med en konkurrenskraftig ränta och förmånliga villkor kan du spara tusentals kronor över lånets löptid. Tänk även på att ha en god kreditvärdighet för att öka chanserna att få ett låneerbjudande med låg ränta.

 • Jämför räntor och villkor från olika långivare
 • Välj en långivare med konkurrenskraftig ränta
 • Säkerställ en god kreditvärdighet för bättre lånevillkor

Att låna en så pass stor summa kräver noggrant övervägande och planering för att undvika onödiga kostnader och ekonomiska bekymmer på lång sikt. Genom att vara medveten om dina lånevillkor och ekonomisk situation kan du fatta välgrundade beslut för att låna 500 000 kr på ett fördelaktigt sätt.

Om du tar dig tid att jämföra och välja rätt låneerbjudande kan du säkerställa att du inte bara får en låg ränta, utan också ett lån som passar dina behov och ekonomiska förutsättningar på bästa möjliga sätt.

Vad är processen för att ansöka om privatlån på 500 000?

För att ansöka om ett privatlån på 500 000 kronor är det viktigt att först fylla i en låneansökan med önskat belopp och återbetalningstid. Därefter skickas ansökan till långivare för erbjudanden. Jämför sedan olika alternativ för att välja det bästa lånet med lägst ränta och bästa villkor. Signera avtalet med BankID och pengarna sätts in på ditt konto inom kort. Ett viktigt steg är att se över din ekonomiska situation noggrant innan du tar ett lån för 500 000 kronor. Planera för återbetalningen och se till att du kan uppfylla kraven för lånet. En noggrann budget är avgörande för att undvika eventuella ekonomiska problem i framtiden. Det är även bra att överväga att vända sig till en låneförmedlare för att få en överblick över olika långivares erbjudanden. Genom att vara noggrann i ansökningsprocessen kan du säkerställa att du får det bästa möjliga lånet för dina behov.

Hur beräknar man månadskostnaden för ett lån på 500 000 kr?

Räkneexempel: För att beräkna månadskostnaden för ett lån på 500 000 kr behöver du ta hänsyn till lånebelopp, löptid och ränta. En effektiv ränta på 6.17% över 8 år resulterar i en total kostnad på 630 790 kr. Det är viktigt att inkludera dessa faktorer i din budget för att försäkra dig om att du kan återbetala lånet på ett hållbart sätt.

 • Jämför lånebelopp, löptider och räntor för att hitta det mest fördelaktiga lånet för din ekonomiska situation.
 • Skapa en detaljerad budget som inkluderar månadskostnaden för lånet på 500 000 kr för att säkerställa att du kan hantera återbetalningarna.
 • Undersök möjligheten att samla befintliga lån i ett enda större lån för att förbättra din ekonomiska hantering.
 • Ta hänsyn till eventuella ränteändringar under lånets löptid och planera därefter.

Genom att noggrant analysera kostnaderna och förbereda din ekonomi kommer du att vara bättre rustad för att ta ett lån på 500 000 kr på ett ansvarsfullt sätt.

Hur fungerar det att samla lån på 500 000 kr?

Att samla lån på 500 000 kr innebär att du tar ett nytt lån för att betala av flera mindre lån eller krediter. På så sätt kan du få bättre överblick och en mer hållbar avbetalningsplan. Genom att jämföra olika låneerbjudanden kan du hitta en lägre ränta och spara pengar över tid.

 • För att samla lån på 500 000 kr behöver du en bra kreditvärdighet.
 • Jämför olika låneerbjudanden för att hitta det bästa räntan och villkoren.
 • En samling av lån kan ge dig en mer överskådlig ekonomi och lägre månatliga kostnader.
 • Genom att välja rätt låneerbjudande kan du spara tusentals kronor på lånekostnader.

Att samla lån på 500 000 kr kan vara ett bra alternativ om du har flera mindre lån eller krediter med höga räntor. Genom att få en mer förmånlig avbetalningsplan kan du hålla bättre koll på din ekonomi och undvika onödiga kostnader. Var noga med att jämföra olika låneerbjudanden för att hitta det som passar bäst för din situation.

Vilka kreditupplysningar krävs för att låna 500 000?

För att kunna låna 500 000 kr utan säkerhet krävs vanligtvis följande kreditupplysningar:

– Uppgifter om inkomster
– Tillgångar
– Utgifter
– Skulder
– Eventuella borgensåtaganden

Det är viktigt att vara öppen och lämna korrekta uppgifter för att underlätta bedömningen av återbetalningsförmågan. Kreditupplysningen kan även inkludera faktorer som betalningsanmärkningar och eventuella skulder hos Kronofogden. Det är också möjligt att ytterligare kontroller kan krävas beroende på den initiala kreditupplysningen. Långivaren kommer att informera dig om vilka uppgifter som behövs för att slutföra kreditprövningen.

Vad är återbetalningsvillkoren för ett lån på 500 000?

Återbetalningsvillkoren för ett lån på 500 000 kr kan variera beroende på långivaren, men generellt sett kan man förvänta sig en återbetalningstid på upp till 20 år. Räntan kommer att påverka den totala kostnaden för lånet, så det är viktigt att se över både räntan och eventuella avgifter. En god kreditvärdighet kan bidra till att få bättre villkor och lägre ränta för ett lån på 500 000 kr. Att jämföra olika erbjudanden från olika långivare kan hjälpa dig att hitta det bästa alternativet som passar din ekonomiska situation. Det är också avgörande att ha en stabil inkomst och förmåga att hantera återbetalningen under hela löptiden för att undvika ekonomiska svårigheter.

Vad är kraven för att låna 500 000?

Kraven för att låna 500 000 kr varierar mellan olika långivare. För att ansöka om ett sådant lån krävs oftast att låntagaren är minst 18 år gammal och har svenskt medborgarskap. Det krävs även en regelbunden inkomst, och det är vanligt att långivaren gör en kreditprövning för att säkerställa återbetalningsförmågan. Att inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden är också en vanlig krav. Det är viktigt att vara medveten om att kraven kan skilja sig åt beroende på vilken långivare man ansöker hos. Det kan vara bra att jämföra olika erbjudanden för att hitta det bästa alternativet.

Hur snabbt sker utbetalningen av ett lån på 500 000?

Utbetalningen av ett lån på 500 000 kr kan variera beroende på vilken långivare du använder och vilken typ av lån det är. Vanligtvis kan utbetalningen ske inom några bankdagar efter att din låneansökan har blivit godkänd. Vissa långivare kan erbjuda snabbare utbetalning med hjälp av expressutbetalningstjänster, vilket kan vara användbart om du behöver pengarna omedelbart. Se till att kontrollera med din valda långivare för att få en uppskattning av när du kan förvänta dig att få dina 500 000 kr utbetalda.

 • Utbetalningen sker vanligtvis inom några bankdagar efter godkänd låneansökan
 • Expressutbetalningstjänster kan erbjuda snabbare utbetalning
 • Kontrollera med din långivare för specifik information om utbetalningstiden

Det är viktigt att vara medveten om att utbetalningstiden kan påverkas av olika faktorer, inklusive långivarens interna processer och eventuella helgdagar. För att säkerställa en smidig utbetalning av ditt lån på 500 000 kr, se till att förse långivaren med korrekt information och uppfylla eventuella villkor eller krav som ställts av dem.

Kom ihåg att läsa igenom låneavtalet noggrant och se till att du förstår alla villkor innan du signerar. Genom att vara informerad och planera i förväg kan du underlätta utbetalningsprocessen och säkerställa att du får dina pengar i tid för ditt ändamål.

Hur påverkar kreditvärdigheten räntan för ett lån på 500 000 kr?

Kreditvärdigheten påverkar räntan för ett lån på 500 000 kr genom att en bättre kreditvärdighet vanligtvis resulterar i en lägre ränta. Långivare bedömer risken med att låna ut pengar baserat på din kreditvärdighet, vilket innebär att en hög kreditvärdighet kan ge dig möjlighet att få en mer förmånlig ränta.

Faktorer som påverkar räntan för ett lån på 500 000 kr:

 • En god kreditvärdighet kan ge dig en lägre ränta.
 • Lånebeloppet och återbetalningstiden kan också påverka räntan.
 • Räntan kan variera beroende på vilken långivare du väljer.

Det är viktigt att ha en stark kreditvärdighet för att kunna få en mer fördelaktig ränta på ett lån på 500 000 kr. Genom att jämföra olika låneerbjudanden och se över din ekonomiska situation kan du öka chanserna för en låg ränta och därmed lägre kostnader för lånet.

Hur skiljer sig privatlån på 500 000 kr från andra låneformer?

Privatlån på 500 000 kr skiljer sig från andra låneformer genom att det erbjuder en högre lånesumma för personliga ändamål utan att kräva säkerhet såsom bostad eller fordon. Lånet har en bestämd återbetalningstid och kan användas för att finansiera stora inköp, renoveringar eller konsolidera skulder. Låntagare behöver oftast ha en stabil inkomst och god kreditvärdighet för att kvalificera sig för ett så pass stort privatlån. Återbetalningsplanen och räntan på lånet kan variera beroende på långivaren och individuella förutsättningar. Eftersom det är ett högre belopp, är det viktigt att noga överväga sin ekonomiska situation innan man ansöker om ett privatlån på 500 000 kr.

 • Ger möjlighet att låna en större summa pengar utan säkerhet
 • Kan användas för diverse ändamål som stora inköp eller skuldkonsolidering
 • Kräver oftast stabil inkomst och god kreditvärdighet
 • Individuell ränta och återbetalningsplan baserat på låntagarens situation

Vilka risker finns med att låna så mycket som 500000 kr?

Att låna så mycket som 500 000 kr innebär flera risker som låntagare bör vara medvetna om:

 • Höga räntekostnader: Låna 500 000 kr innebär högre räntekostnader över tid, vilket kan göra det svårt att återbetala lånet.
 • Krav på kreditprövning: För stora lånsummor krävs oftast en noggrann kreditprövning, vilket kan påverka din kreditvärdighet.
 • Ekonomisk belastning: Att låna en stor summa pengar kan leda till en hög ekonomisk belastning och eventuell risk för betalningssvårigheter.

Att vara välinformerad om dessa risker kan hjälpa dig att fatta ett genomtänkt beslut innan du lånar en stor summa pengar. Var noga med att jämföra olika lånealternativ och se till att du har en plan för hur du ska återbetala lånet för att undvika ekonomiska problem i framtiden.

Adam Persson

Artikelförfattare

Mitt namn är Adam Persson och jag arbetar som finansiell rådgivare. Jag har skrivit om lån och privatekonomi sen 2012. Min expertis ligger inom konsumtionslån, räntor, kreditvärdering och låneavtal bland annat. Studerade Ekonomprogrammet på Linnéuniversitetet och förutom mitt intresse inom ekonomi så tycker jag även om vandring.

Hittalån.se

Vi är stödjer nu co2 neutral projektet!