Välj filter
Med anmärkning
Bara helglån
Löptid längre än 1 år
Visa fler filter
10 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 15 år
Ränta4.70 - 33.75%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån 12 år. Eff. årsränta 6.98%. Lån på 200 000 kr kostar 2032 kr/månad (144 avbetalningar), totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 600000 kr, 20 års löptid, nominell ränta 7.95%, 0 kr i uppläggnings-/aviavgift, effektiva räntan 8.25%. Totalt belopp att betala: 1199997 kr. Månadskostnad: 5000 kr fördelat på 240 betalningstillfällen. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99%. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 310000 kr, 12 års löptid, nominell ränta 6.94%, 0 kr uppläggnings-/aviavgift: Effektiva ränta 7.17%. Totalt att betala: 457643 kr.

Hur jämför man olika lån på 400 000 kr?

För att noggrant utvärdera och jämföra lån på 400 000 kr bör du titta på kriterier som ränta, UC-kreditupplysning, beviljandegrad och utbetalningshastighet. Här är några punkter att undersöka:

 1. Jämför räntorna som erbjuds. En låg ränta kan spara mycket pengar över lånets löptid.
 2. Kontrollera om långivaren gör en UC-kreditupplysning. Detta påverkar din kreditvärdighet.
 3. Undersök långivarens beviljandegrad. En hög beviljandegrad ökar chansen att få lånet beviljat.
 4. Kolla hur snabbt utbetalningen sker efter låneansökan. Snabb utbetalning är ofta viktigt.

Tänk också på att jämföra det erbjudna lånebeloppet, eftersom vissa långivare erbjuder mer än andra. Likaså räntor, avgifter och återbetalningstider. Många långivare erbjuder lån trots betalningsanmärkningar.

Det är vidare viktigt att ta reda på om lånet klassas som en högkostnadskredit. Studera också ansökningsprocessen och långivarens rykte genom omdömen på till exempel Lånforum och Trustpilot.

Hur hittar jag lån på 400 000 kr med låg ränta?

Du kan hitta lån på 400 000 kr med låg ränta genom att använda en jämförelsetjänst som Lendo, Zmarta eller Sambla. Dessa tjänster hjälper dig att hitta det bästa lånet för din situation. Kom ihåg att flera kreditupplysningar kan påverka ditt kreditbetyg negativt. Använd denna metod för att snabbt och enkelt jämföra olika lånealternativ och hitta det som passar dig bäst.

Genom att använda en jämförelsetjänst kommer du att kunna se vilka lån som erbjuder de lägsta räntorna för ett lån på 400 000 kr. Du kan enkelt jämföra olika lånevillkor och avgifter för att hitta det mest fördelaktiga alternativet för dig. Det sparar tid och ger dig en överblick över dina valmöjligheter.

När du jämför lån är det viktigt att se över både räntekostnader och övriga avgifter, som exempelvis uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Var noggrann i din undersökning för att undvika obehagliga överraskningar längre fram. Ta dig tid att jämföra olika erbjudanden noggrant för att hitta det bästa lånet med låg ränta för ditt behov.

Kom ihåg att din ekonomiska situation och kreditbetyg kan påverka vilka lånevillkor som erbjuds till dig. Det är därför viktigt att vara realistisk i dina förväntningar och att endast låna det belopp du faktiskt behöver och kan återbetala inom rimlig tid.

Vad krävs för att få privatlån på 400 000 kr?

För att få ett privatlån på 400 000 kr krävs det att du är minst 18 år gammal, har en årsinkomst på minst 120 000 kr (10 000 kr i månaden), varit skuldfri i minst 6 månader och varit folkbokförd i Sverige i minst ett år tillbaka. Det är viktigt att ha en ordnad ekonomi samt visa god betalningsförmåga för att öka chanserna att få godkänt för lånet.

Att låna ett stort belopp som 400 000 kr innebär ett stort ekonomiskt åtagande. Därför är det viktigt att noga överväga behovet av lånet samt planera för återbetalning. Att ansöka om ett privatlån med en medsökande kan förbättra dina chanser att få bättre lånevillkor. Genom att jämföra olika långivare och deras erbjudanden kan du hitta det mest fördelaktiga lånet för din ekonomiska situation.

För att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet är det viktigt att göra en genomgående plan för hur lånebeloppet ska användas samt hur återbetalningen ska ske. Att inte låna mer än nödvändigt och att välja det lånealternativ som erbjuder lägsta ränta och bästa villkor kan hjälpa dig att undvika onödigt höga kostnader. Genom att agera ansvarsfullt vid låneprocessen kan du säkerställa din ekonomiska stabilitet och undvika framtida ekonomiska bekymmer.

Vilken är månadskostnaden för lån på 400 000 kr?

Månadskostnaden för ett lån på 400 000 kr beror på räntan och återbetalningstiden. För att beräkna det, använd en lånekalkylator (https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/kalkyler–verktyg/lanekalkyl/) där du ange räntan och återbetalningstiden. Normalt kan månadskostnaden variera från några tusen till flera tusen kronor beroende på räntesats och återbetalningstid.

Att låna 400 000 kr utan säkerhet till låg ränta kan ge en månadskostnad som passar din budget. Välj en lägre ränta och lång återbetalningstid för att minska månadskostnaden. Ta längre tid för återbetalning om du vill ha lägre månadskostnad, även om det kan innebära högre total kostnad över tid.

För att bestämma din månadskostnad:

 • Ange räntan och återbetalningstiden i en lånekalkylator.
 • Välj en ränta som passar din ekonomi för att minska månadskostnaden.
 • En längre återbetalningstid kan ge lägre månadskostnad, men överväg totala kostnaden över tid.

Också, se till att din månadskostnad är något som du har råd med varje månad för att undvika eventuella ekonomiska svårigheter.

Hur fungerar processen för att samla lån på 400 000 kr?

Processen för att samla lån på 400 000 kr innebär att du tar ett nytt lån för att betala av flera mindre lån, vilket ger dig en mer överskådlig ekonomi med en enda månatlig betalning. För att samla lån behöver du ansöka om ett nytt lån med tillräckligt hög summa för att täcka avbetalningarna på dina befintliga lån. Det är viktigt att jämföra olika långivare för att hitta det bästa alternativet med lägst ränta och bäst villkor. När det nya lånet är beviljat, använder du pengarna från detta lån för att betala av de gamla lånen och sedan återstår endast en månatlig avbetalning att hantera.

 • Ansök om ett nytt lån som täcker hela beloppet på dina befintliga lån
 • Jämför olika långivare för att hitta det bästa alternativet
 • Använd det nya lånet för att betala av de gamla lånen
 • Skapa en enklare ekonomisk situation med endast en månatlig betalning

Hur påverkar kreditupplysningen mitt lån på 400 000 kr?

Kreditupplysningen påverkar ditt lån på 400 000 kr genom att långivaren använder den för att bedöma din kreditvärdighet och förmåga att betala tillbaka lånet. En god kreditvärdighet ökar chansen att få ett lägre räntesats på lånet, medan en sämre kreditvärdighet kan leda till en högre ränta och svårigheter att bli godkänd för lånet. Det är därför viktigt att se över sin ekonomiska situation innan man ansöker om ett lån för att öka chanserna att få ett förmånligt erbjudande.

Att ha en stabil inkomst, minimala skulder och inga betalningsanmärkningar kan vara avgörande för att få ett lån på 400 000 kr med låg ränta. Genom att ha en ordnad ekonomi och visa att man har förmåga att hantera återbetalningen kan man öka sin chans att få ett fördelaktigt blancolån.

När kan jag förvänta mig utbetalning av ett lån på 400 000 kr?

Du kan förvänta dig att få utbetalningen av ett lån på 400 000 kr vanligtvis inom några dagar efter att långivaren har godkänt din ansökan. Utbetalningens tid kan variera beroende på långivaren och deras interna processer. Efter att du har accepterat lånevillkoren kan pengarna vanligtvis sättas in på ditt konto inom kort. Det är viktigt att ha koll på eventuella avgifter och räntor som kan påverka den totala kostnaden för lånet.

 • Förvänta dig att få utbetalningen av lånet på 400 000 kr inom några dagar efter godkännande.
 • Utbetalningstiden kan variera beroende på långivaren och deras processer.
 • Efter att du har accepterat villkoren kan pengarna sättas in på ditt konto relativt snabbt.
 • Var medveten om eventuella avgifter och räntor som kan påverka den totala kostnaden för lånet.

För ett snabbt och smidigt utbetalning av lånet är det viktigt att ha all nödvändig information redo vid ansökan. Se till att uppfylla alla krav och vara ansvarsfull med lånehanteringen för att undvika eventuella förseningar. Kommunicera eventuella önskemål eller frågor med långivaren för en tydlig och transparent process.

Genom att planera och vara förberedd kan du säkerställa att du får utbetalningen av ditt lån på 400 000 kr i tid och att du kan använda pengarna enligt dina behov och önskemål. Håll kommunikationen öppen med långivaren och följ upp vid behov för en smidig hantering av lånet. Genom att vara medveten om processen kan du underlätta för dig själv och säkerställa en positiv upplevelse med låntagningen.

Hur fungerar återbetalningsplanen för ett lån på 400 000 kr?

En återbetalningsplan för ett lån på 400 000 kr kan se ut på följande sätt:
– Återbetalningstiden kan sträcka sig upp till 20 år, beroende på långivaren.
– Månadsavgiften kommer att baseras på både lånebeloppet och den räntesats som har avtalats.
– Det är viktigt att se över din ekonomi för att säkerställa att du kan hantera återbetalningen varje månad.
– Se till att ha en god kreditvärdighet för att kunna få en förmånlig ränta och villkor.

En återbetalningsplan för ett lån på 400 000 kr innebär att du kommer att behöva betala av lånet i månatliga avbetalningar under en bestämd återbetalningstid. Det är viktigt att se över din budget noggrant för att säkerställa att du kan uppfylla dina åtaganden och undvika betalningssvårigheter. Var noga med att jämföra olika låneerbjudanden för att få bästa möjliga villkor och ränta som passar din ekonomiska situation. Kom ihåg att läsa igenom låneavtalet noggrant och fråga om du har några tvivel eller frågor om återbetalningsplanen.

Vilka krav behöver jag uppfylla för att låna 400 000 kr?

För att låna 400 000 kr behöver du uppfylla vissa krav. Du måste vara minst 18 år gammal, ha svenskt medborgarskap, och ha en regelbunden inkomst för att kunna ansöka om lånet. Långivare kan också kräva att du inte har något skuldsaldo hos Kronofogden. Det är viktigt att ha en god kreditvärdighet för att öka chanserna att bli beviljad lånet. Genom att jämföra olika låneerbjudanden kan du hitta en passande långivare med rimlig ränta och villkor. Det är också bra att ha en klar plan för hur du kommer att återbetala lånet inom den bestämda tiden för att undvika problem och eventuella extra kostnader. Planera noggrant och var säker på att du kan hantera återbetalningen innan du tar ett så stort lån.

Hur skiljer sig privatlån på 400 000 kr från att samla lån på samma belopp?

Ett privatlån på 400 000 kr skiljer sig från att samla lån på samma belopp genom att ett privatlån är ett enskilt lån med fasta villkor och en specifik återbetalningstid. Samlingslån innebär att man samlar flera mindre lån till ett stort lån, vilket kan ge en lägre ränta och enklare hantering av betalningar.

När du tar ett privatlån på 400 000 kr får du ett fast lån med en bestämd återbetalningstid och ränta. Du kan använda pengarna till valfria ändamål, och du behöver inte ange någon säkerhet för lånet. Återbetalningen sker enligt avtalade villkor, vilket ger dig tydlighet och förutsägbarhet gällande din ekonomi.

Å andra sidan, när du samlar lån på samma belopp kan du refinansiera befintliga lån och krediter till ett enda större lån. Detta kan resultera i en lägre ränta och enklare hantering av betalningar, eftersom du endast behöver betala en månatlig avbetalning istället för flera. Samlingslån kan vara ett sätt att minska dina totala lånekostnader och få en bättre överblick över din ekonomi.

Vilka är nackdelarna med att låna 400 000 kr?

Nackdelarna med att låna 400 000 kr inkluderar hög ränta, potentiella kreditprövningar, och risk för höga kostnader över tid. Att ta ett så stort lån utan säkerhet kan även leda till ekonomisk stress och eventuellt försämrad kreditvärdighet. Det är viktigt att noggrant överväga ens förmåga att återbetala ett sådant stort belopp innan man tar beslutet.

För att undvika problem med ett så stort lån rekommenderas det att:

 • Jämföra olika lånevillkor och räntor från olika långivare.
 • Granska låneavtalet noggrant för att förstå alla avgifter och villkor.
 • Skapa en realistisk budget för att säkerställa att man har råd att återbetala lånet på ett hållbart sätt.
 • Undvika att ta fler lån för att täcka kostnader relaterade till det ursprungliga lånet.

Att vara medveten om riskerna och ta ansvarsfulla beslut när det gäller att låna 400 000 kr är avgörande för att undvika potentiella ekonomiska svårigheter i framtiden.

Adam Persson

Artikelförfattare

Mitt namn är Adam Persson och jag arbetar som finansiell rådgivare. Jag har skrivit om lån och privatekonomi sen 2012. Min expertis ligger inom konsumtionslån, räntor, kreditvärdering och låneavtal bland annat. Studerade Ekonomprogrammet på Linnéuniversitetet och förutom mitt intresse inom ekonomi så tycker jag även om vandring.

Hittalån.se

Vi är stödjer nu co2 neutral projektet!