Topplista Omstartslån med dålig kreditvärdighet

Välj filter
Med anmärkning
Löptid längre än 1 år
Visa fler filter
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 600000 kr, 20 års löptid, nominell ränta 7.95%, 0 kr i uppläggnings-/aviavgift, effektiva räntan 8.25%. Totalt belopp att betala: 1199997 kr. Månadskostnad: 5000 kr fördelat på 240 betalningstillfällen. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99%. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
10 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 15 år
Ränta4.70 - 33.75%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån 12 år. Eff. årsränta 6.98%. Lån på 200 000 kr kostar 2032 kr/månad (144 avbetalningar), totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
30 000 - 500 000 kr
Löptider2 - 15 år
Ränta17.80 - 22.45%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 160 000 kr till 19,95% rörlig ränta med en återbetalningstid på 9 år, med 108 avbetalningar om 3 228 kr och 995 kr i uppläggningsavgift samt 29 kr i aviavgift ger effektiv ränta på 22,45%. Totalt att återbetala 349629 kr.
5 000 - 600 000 kr
Löptider1 - 20 år
Ränta3.06 - 29.99%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Annuitetslån på 310000 kr, 12 års löptid, nominell ränta 6.94%, 0 kr uppläggnings-/aviavgift: Effektiva ränta 7.17%. Totalt att betala: 457643 kr.
5 000 - 50 000 kr
Löptider1 - 8 år
Ränta25.74%
Mer info   Ansök »
Exempel på ränta: Lån på 30000 kr,återbetalningstid om 60 månader ger effektiv ränta på 29,00%, nominella fasta årsräntan 25,74 %. Månadskostnaden 894 kr, totalt att betala 53640 kr (749 kr 60 mån) när lånet är återbetalat. Detta innebär att kostnaden för krediten blir 23640 kr

Hur kan man jämföra olika omstartslån med dålig kreditvärdighet?

Att jämföra omstartslån med dålig kreditvärdighet kan vara en utmaning, men det finns några nyckelfaktorer att titta på för att göra processen enklare. Först och främst, sök hos en låneförmedlare. Låneförmedlare kan hjälpa till att hitta långivare som är villiga att bevilja lån trots dålig kreditvärdighet.

När du har en lista över potentiella långivare, bör du jämföra den effektiva räntan och den totala kostnaden för lånet under hela perioden. Den effektiva räntan inkluderar både den nominella räntan och eventuella avgifter, vilket ger en mer exakt bild av lånekostnaden. Den totala kostnaden för lånet inkluderar alla avgifter och räntor som betalas under lånets löptid.

Genom att jämföra dessa faktorer kan du hitta det mest ekonomiskt fördelaktiga omstartslånet för din situation, trots en dålig kreditvärdighet. Kom ihåg att det alltid är viktigt att läsa igenom alla lånevillkor noggrant innan du skriver under något.

Hur kan man få omstartslån med dålig kreditvärdighet trots betalningsanmärkningar?

Att få ett omstartslån med dålig kreditvärdighet och betalningsanmärkningar kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt. Det finns långivare som erbjuder omstartslån trots dessa hinder. En av dessa är nStart (se jämförelse ovanför), som är känd för att vara flexibel och förstående för låntagares unika situationer.

En möjlig strategi för att få ett omstartslån är att använda ditt hus som säkerhet. Detta innebär att du i princip erbjuder ditt hus som en garanti för lånet. Om du inte kan betala tillbaka lånet kan långivaren ta över ditt hus för att täcka kostnaden. Detta kan vara en effektiv strategi, men det är också en riskabel en, eftersom du kan förlora ditt hem om du inte kan betala tillbaka lånet.

En annan strategi är att arbeta för att förbättra din kreditvärdighet över tid. Detta kan innebära att betala av befintliga skulder, hålla koll på dina kreditrapporter och undvika nya skulder. När din kreditvärdighet har förbättrats kan du ansöka om ett omstartslån med bättre villkor.

Vad innebär det att ha ett skuldsaldo när man ansöker om omstartslån med dålig kreditvärdighet?

Att ha ett skuldsaldo innebär att du har en utestående skuld som kan påverka din ansökan om ett omstartslån, särskilt om du har dålig kreditvärdighet. Men det betyder inte nödvändigtvis att du inte kan bli godkänd för ett omstartslån. Varje långivare genomför en individuell kreditbedömning, och det kan vara fördelaktigt att visa upp en stabil ekonomisk situation för att öka dina chanser till godkännande.

Omstartslån kan vara antingen säkrade eller osäkrade. Säkrade omstartslån erbjuder vanligtvis de bästa räntorna och kräver vanligtvis att låntagaren tillhandahåller säkerhet, till exempel en fastighet eller en medsökande. Dessutom kan en minimiårsinkomst på cirka 200 000 SEK krävas för ett säkrat omstartslån.

Osäkrade omstartslån kan också vara tillgängliga, men det är viktigt att visa upp en stabil och god ekonomisk situation för att öka chanserna till godkännande. Dessa typer av lån är också kända som omstartslån utan medsökande.

Det finns flera anledningar till varför du kanske överväger att ta ett omstartslån. För det första ger det en möjlighet till en ekonomisk nystart, särskilt om du har betalningsanmärkningar. Ansökningsprocessen är vanligtvis snabb och enkel, tar bara några minuter. Du kan ansöka om upp till 600 000 kr, och endast en kreditkontroll från UC krävs. Omstartslån ger dig också möjlighet att samla alla dina tidigare lån till ett med en lägre ränta, vilket minskar dina månadskostnader. Vissa långivare specialiserar sig på omstartslån, vilket ökar chanserna till godkännande även med dålig kreditvärdighet. Genom att konsolidera dina skulder med ett större och billigare lån kan du bli skuldfri snabbare. Du har också möjlighet att välja mellan att ha en medsökande för bättre villkor eller att ansöka ensam.

Är det möjligt att få omstartslån med dålig kreditvärdighet utan säkerhet?

Ja, det är möjligt att få ett omstartslån trots dålig kreditvärdighet och utan säkerhet. Dessa faktorer utgör inte nödvändigtvis hinder för att få ett omstartslån. Dock är det viktigt att vara medveten om att varje kreditgivare gör en individuell kreditprövning och det kan vara fördelaktigt att visa upp en stabil ekonomi för att öka chanserna att få lånet beviljat.

Omstartslån kan vara antingen med eller utan säkerhet. Omstartslån utan säkerhet kan vara tillgängliga, men det är viktigt att visa upp en stabil och god ekonomi för att öka chanserna att få lånet beviljat. Vissa långivare specialiserar sig på omstartslån, vilket ökar chansen att få lånet beviljat även med sämre kreditvärdighet.

För att kvalificera sig för ett omstartslån kan långivare kräva att du uppfyller vissa kriterier. Dessa kan inkludera att vara minst 18 år, ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr, vara folkbokförd i Sverige i minst 1 år, och att inga nya skulder hos Kronofogden får ha registrerats ett antal månader bakåt. Det är viktigt att notera att dessa kriterier kan variera beroende på långivaren, så det är bäst att alltid kontrollera med din specifika långivare innan du ansöker.

Hur fungerar omstartslån med dålig kreditvärdighet med säkerhet?

Omstartslån är speciellt utformade för personer med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Trots dessa faktorer, kan du fortfarande bli beviljad ett omstartslån, särskilt om du kan visa upp en stabil ekonomi. Omstartslån med säkerhet erbjuder vanligtvis den bästa räntan och kräver oftast att du har en bostad som säkerhet eller en medsökande. Dessutom kan det krävas en årsinkomst på cirka 200 000 kronor.

Omstartslån kan hjälpa till att förbättra din kreditvärdighet genom att samla dina skulder till ett enda lån, minska antalet utestående skulder och visa att du kan hantera dina skulder på ett ansvarsfullt sätt. Dessutom kan omstartslån hjälpa dig att bli skuldfri snabbare genom att erbjuda en lägre ränta och lägre månadskostnader.

Omstartslån kan användas för att lösa befintliga skulder eller dyra lån genom att ta ett större lån med lägre ränta. Det är viktigt att jämföra olika kreditgivare för att hitta det bästa samlingslånet. För att bli skuldfri med hjälp av omstartslån är det viktigt att ha en tydlig och realistisk plan för att minska månadskostnaderna för befintliga lån och använda överskottet för att amortera av lånet snabbare. Det kräver disciplin och att följa planen för att nå målet att bli skuldfri.

Vad är fördelen med samlingslån?

Samlingslån kan vara ett effektivt sätt att hantera och konsolidera din skuld. En av de största fördelarna med samlingslån är att du kanske kan få ner räntan på dina lån. Dessutom, istället för att hantera flera lån med olika räntor och betalningsdatum, har du bara ett lån att hålla reda på. Detta kan göra det lättare att hantera din ekonomi och hålla koll på dina betalningar.

Men det är viktigt att vara medveten om att även om räntan kan vara lägre, kan den totala kostnaden för lånet bli högre om återbetalningstiden förlängs. Till exempel, om du har ett par lån på totalt 50 000 kr med en ränta på 15% och 5 år kvar av återbetalningstiden, betalar du 1 189 kr per månad. Om du får ett erbjudande om ett nytt samlingslån med en ränta på 10% och en månadskostnad på 661 kr, kan det verka som en bra affär. Men om återbetalningstiden förlängs till 10 år, kommer du att betala tillbaka 29 290 kr i räntor, vilket gör dina lån dyrare i slutändan.

Det är också viktigt att tänka på att avgifter kan öka kostnaden för dina lån. En månadsavgift på till exempel 29 kr kanske inte verkar mycket, men på ett år blir det 348 kr, och på 10 år blir det 3 480 kr.

Sammanfattningsvis, samlingslån kan vara fördelaktiga genom att potentiellt sänka din ränta och förenkla din skuldbetalning. Men det är viktigt att noggrant överväga återbetalningstiden och eventuella avgifter för att säkerställa att det totala beloppet du betalar inte blir högre.

Hur kan man förbättra sin kreditvärdighet för att få ett omstartslån?

För att förbättra din kreditvärdighet och öka chansen att få ett omstartslån finns det flera strategier du kan följa. Dessa inkluderar att minska antalet kreditupplysningar, samla lån till ett enda privatlån, rensa gamla krediter du inte använder, betala räkningar i tid och undvika att ta fler krediter eller mindre lån.

 • Minska antalet kreditupplysningar: Genom att minska antalet kreditupplysningar kan du undvika att det registreras för många förfrågningar om kredit, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Var försiktig med att ansöka om för många lån eller krediter samtidigt.
 • Samla lån till ett enda privatlån: Genom att samla alla dina lån till ett enda privatlån kan du få bättre översikt och kontroll över din ekonomi. Det kan också vara lättare att betala av ett enda lån istället för flera olika lån.
 • Rensa gamla krediter du inte använder: Om du har gamla krediter eller kreditkort som du inte längre använder kan det vara bra att stänga dem. Att ha för många kreditkort eller krediter som inte används kan påverka din kreditvärdighet negativt.
 • Betala räkningar i tid: Att betala räkningar i tid är en viktig faktor för att visa att du har god betalningsförmåga. Genom att betala räkningar i tid kan du bygga upp en positiv kreditvärdighet och öka chansen att få ett omstartslån.
 • Undvik att ta fler krediter eller mindre lån: Att ta fler krediter eller mindre lån kan öka din skuldbörda och påverka din kreditvärdighet negativt. Var försiktig med att ta på dig för mycket skulder och fokusera istället på att betala av befintliga lån.

Genom att följa dessa tips kan du på sikt förbättra din privatekonomi och öka chansen att få ett omstartslån. Det är också viktigt att regelbundet hålla koll på din kreditvärdighet genom att göra en kreditupplysning på dig själv med hjälp av Kreditkollen.

Vilka är räntorna för omstartslån med svag kreditvärdighet?

Räntan för omstartslån med dålig kreditvärdighet kan variera kraftigt beroende på flera faktorer. Dessa inkluderar långivarens riskbedömning, om du kan erbjuda någon form av säkerhet, och om räntan är fast eller rörlig. Räntan är den extra kostnad du betalar utöver det belopp du har lånat, och det är så långivarna tjänar pengar på de lån de erbjuder.

En fast ränta innebär att räntan låses vid en viss procent över en bestämd period, vilket kan ge större säkerhet när du planerar återbetalning och budgeterar för utgifter i samband med lånet. En rörlig ränta kan förändras enligt räntemarknaden, vilket kan leda till variationer i vad som ska betalas under lånets löptid.

Det är viktigt att notera att olika typer av lån ofta har olika räntor. Till exempel har bolån ofta en fast ränta, medan andra typer av lån som privatlån, billån, sms lån och konsumtionslån nästan alltid har en rörlig ränta. Du kan beräkna vad du betalar i ränta per månad genom att dela räntekostnaden för hela året med 12.

Sammanfattningsvis, räntan för omstartslån med dålig kreditvärdighet kan variera beroende på flera faktorer, inklusive långivarens riskbedömning, om du kan erbjuda säkerhet, och om räntan är fast eller rörlig.

Hur påverkar omstartslån med dålig kreditvärdighet din kreditscore?

Omstartslån kan ha både positiva och negativa effekter på din kreditscore, beroende på hur du hanterar dem. Om du följer din betalningsplan noggrant kan det faktiskt förbättra din kreditscore över tid. Detta beror på att din skuld kommer att minska, vilket är en positiv signal till kreditupplysningsföretagen. Dessutom kommer eventuella tidigare kreditupplysningar att löpa ut, vilket också kan bidra till att förbättra din kreditscore.

Å andra sidan, om du misslyckas med att följa din betalningsplan, kan det skada din kreditscore ännu mer. Detta beror på att missade betalningar och försenade betalningar rapporteras till kreditupplysningsföretagen, vilket kan leda till en lägre kreditscore.

Vilka är villkoren för att betala tillbaka ett omstartslån med dålig kreditvärdighet?

För att kvalificera sig för ett omstartslån, även med dålig kreditvärdighet, finns det vissa villkor som låntagare måste uppfylla. Dessa villkor varierar mellan olika långivare, men det finns några allmänna krav som ofta gäller.

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Inkomst: Du måste ha en stabil inkomst, vanligtvis minst 8 400 kr per månad.
 • Folkbokföring: Du måste vara folkbokförd i Sverige i minst ett år.
 • Skulder hos Kronofogden: Vissa långivare kan kräva att inga nya skulder hos Kronofogden får ha registrerats ett visst antal månader bakåt.

Det är viktigt att notera att dessa är allmänna riktlinjer och specifika krav kan variera beroende på långivare. Det är alltid bäst att kontrollera med den specifika långivaren för att förstå deras unika krav och villkor.

Vad är en betalningsanmärkning?

 • En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag som visar att en person eller organisation inte har betalat en skuld i tid.
 • Betalningsanmärkningar kan ha en negativ inverkan på din kreditvärdighet. Detta kan göra det svårare att få lån, kreditkort och hyra en lägenhet.
 • Betalningsanmärkningar registreras hos kreditupplysningsföretag i tre år. Efter tre år raderas de automatiskt.

Vad är skuldsaldo hos Kronofogden?

 • Skuldsaldo hos Kronofogden är det belopp som du fortfarande är skyldig på en skuld som har överlämnats till Kronofogden för indrivning.
 • Skuldsaldot kan öka eller minska beroende på hur mycket du betalar tillbaka på skulden. Om du betalar mer än dina månatliga avbetalningar kommer skuldsaldot att minska snabbare.
 • Skuldsaldot hos Kronofogden kan påverka din kreditvärdighet. En hög skuld kan göra det svårare att få lån i framtiden.

Det finns några saker du kan göra för att försöka få bort skuldsaldot hos kronofogden:

 • Betala skulden i sin helhet. Detta är den bästa och snabbaste vägen att få bort en betalningsanmärkning. Låna av släkt och vänner, försök få ett omstartslån med betalningsanmärkningar och skuldsaldo.
 • Kom överens med långivaren om en betalningsplan. Detta kan vara en möjlighet om du har ekonomiska problem. Många inkassobolag är villiga att frysa räntan, särskilt om du gör en mindre inbetalning.
 • Ansök om skuldsanering. Skuldsanering är en process som kan hjälpa dig att bli av med dina skulder.

Vilka alternativ finns till omstartslån med låg kreditvärdighet?

Det finns flera alternativ till omstartslån för personer med dålig kreditvärdighet. Dessa alternativ kan vara mer fördelaktiga och mindre riskfyllda än att ta ett nytt lån. Här är några av de mest populära alternativen:

 • Förhandla med långivare: Du kan försöka förhandla direkt med dina långivare om mer fördelaktiga betalningsvillkor. Detta kan innebära lägre räntor eller längre återbetalningstider.
 • Rabatterade lån eller kreditmöjligheter: Om du är medlem i en fackförening eller har en god relation med din bank, kan det finnas rabatterade lån eller kreditmöjligheter tillgängliga för dig.
 • Låna från vänner och familj: Detta kan vara ett bra alternativ om du har möjlighet. Kom dock ihåg att detta kan påverka dina relationer om du inte kan betala tillbaka i tid.
 • Pantlån: Om du äger värdefulla saker, kan du överväga att ta ett pantlån. Detta innebär att du lämnar en vara som säkerhet för lånet.
 • Sälja saker du äger: Om du har saker som du inte längre behöver, kan du sälja dem för att få extra pengar.
 • Förbättra din kreditvärdighet: Genom att betala dina räkningar i tid och hålla dina skulder låga, kan du förbättra din kreditvärdighet över tid.

Det är viktigt att noggrant överväga alla dina alternativ innan du bestämmer dig för att ta ett omstartslån. Att ta kontroll över din ekonomiska situation kan ta tid, men det är ett viktigt steg mot en mer stabil ekonomisk framtid.

 

 

 

 

Adam Persson

Artikelförfattare

Mitt namn är Adam Persson och jag arbetar som finansiell rådgivare. Jag har skrivit om lån och privatekonomi sen 2012. Min expertis ligger inom konsumtionslån, räntor, kreditvärdering och låneavtal bland annat. Studerade Ekonomprogrammet på Linnéuniversitetet och förutom mitt intresse inom ekonomi så tycker jag även om vandring.

Hittalån.se

Vi är stödjer nu co2 neutral projektet!